Szent Tamás MÁD Tokaji Király Late Harvest zoet 2013

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Szent Tamás
€ 22,45 Incl. btw
Artikelnummer:
18020039
Soort wijn: Dessertwijn
Land van herkomst: Hongarije
Streek van herkomst: Tokaj-Hegyalja
Producent: Szent Tamás
Druiven: Furmint
Biologisch: Nee
Oogstjaar: 2013
Onderscheidingen: Nee
Smaaktype: Complex & rijk
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 0,375 liter

De kelder van Szent Tamás is typisch voor Tokaj en ligt aan de oostzijde van het dorp Mád, onder aan de berg Nyulászó. Szent Tamás Winery is in 2011 opgericht door een 3-tal wijnfanaten waaronder István Szepsy Jr. en is een samenwerkingsverband met Szepsy Winery. Het hoofddoel is de kwaliteit van zowel wijn als imago te verhogen door samenwerking tussen verschillende wijnboeren.

Mád is het centrum van deze bijzondere wijnwereld en behoort zonder twijfel tot de beste terroirs van de wereld. Al sinds de 4e eeuw AC worden hier druiven verbouwd. De eersteklas bodem op vulkanische ondergrond bestaande uit honderden kleine vulkanen geeft uitzonderlijke mogelijkheden in combinatie met het klimaat. De droge wijnen uit Mád zijn steviger, vetter en geconcentreerder dan de wijnen uit de overige gebieden van Tokaj Hegyalja.

Deze late harvest wordt geoogst in november gedurende drie plukgangen. Eerst worden de door Botrytis aangetaste druiven geplukt. Na inweking van 1 tot 2 dagen wordt de nog gistende wijn op houten vaten gelagerd. 135gr restsuiker en 9.5% alcohol. Een heerlijk volle en complexe zoete wijn die het perfect doet bij een Papillon Grand Cru Roquefort of foie gras.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen