Herdade de Medeiros Tinto 2010

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Herdade de Medeiros
€ 11,30 Incl. btw
Artikelnummer:
8770751
Soort wijn:
Land van herkomst: Frankrijk
Streek van herkomst:
Producent:
Druiven:
Biologisch:
Oogstjaar:
Onderscheidingen:
Smaaktype:
Alcoholpercentage:
Inhoud: 0,75 liter
Het nieuwe topdomein uit Alentejo. Eigenaar Antonio Agostinho Marques Figueiras de Chaves herbouwde een unieke ruïne van z’n 200 jaar oud tot één van de mooiste wijndomeinen uit de regio. De wijngaard omvat 30 hectare. Alle druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt uitsluitend op Frans eiken.  Monte Medeiros is het resultaat van de vastberadenheid, passie en toewijding van zijn eigenaar. Na een bezoek aan de Serpa/Pias regio, besloot António A. Figueira de Chaves  over te stappen, verkocht zijn bedrijf in de stad en de wijngaarden werden aangeplant op het landgoed.
Gelegen in het historische wijngebied van Moura/Alentejo met een ideaal klimaat en bodem, is het landgoed tevens een natuurgebied vol vogels en andere dieren. De familie is niet enkel toegewijd aan het produceren van de best mogelijke wijn, maar het streeft er tevens naar om de natuurlijke omgeving en wildernis van de plaats  te beschermen. In het  meertje, ontstaan door twee dammen vindt men vissen, schildpadden, otters, zoetwaterkreeftjes en een grote variëteit aan vogels zoals eenden, talingen, ooievaars, houtduif, duiven, kwartels, aalscholvers en vele andere soorten. 

Momenteel hebben ze 30 hectare wijngaarden, waarvan 16 met Aragonez (Tempranillo), 6 Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon van 4,5 en 3,5 Shyraz aangeplant.  Door gebruik van het espaldera systeem krijgen de bladeren de optimale hoeveelheid zonlicht en ventilatie, zodat ze ten volle profiteren van het klimaat. De wijngaarden bevatten speciale sensoren per gebied voor drop-to-drop irrigatiesystemen met eigen water uit het meertje en waterputten.

De laatste vier jaar is de bouw van de kelder gerealiseerd in een gerestaureerde 200 jaar oude verwoeste schuur, die nu een uniek herkenningspunt is in de omgeving. Het is met grote zorg ontworpen om hun grootste schat te behandelen, "de druiven".

Tijdens de oogst worden de druiven met de  hand geplukt en geselecteerd en in kleine kratten vervoerd om direct in tanks te worden opgeslagen. Tijdens het gistingsproces wordt de temperatuur gecontroleerd door middel van koeling met koud water.  Men probeert de maximale expressie van het fruit door middel van maceratie en een zachte persing in lage capaciteit pneumatische pers te verkrijgen. De wijnen rusten dan voor de tijd die nodig is om structuur te krijgen zonder verlies van hun persoonlijkheid en identiteit. Ten slotte rijpen ze in Franse eiken vaten, om uiteindelijk gebotteld te worden.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen