Château Clos Chaumont Côtes de Bordeaux Cadillac 2011

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Château Clos Chaumont
€ 21,30 Incl. btw
Artikelnummer:
25038005
Soort wijn: rood
Land van herkomst: Frankrijk
Streek van herkomst: Bordeaux
Producent: Château Clos Chaumont
Druiven: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Biologisch: nee
Oogstjaar: 2011
Onderscheidingen: nee
Smaaktype: complex & elegant
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 0,75 liter

Proefnotitie

De neus is aantrekkelijk en complex, met aroma’s van rijp rood en zwart fruit, specerijen, een vleugje vanille en iets van cacao. De smaak is prachtig geconcentreerd, met mooie rijpe fruittonen, goed gestructureerde, elegante tanninen en een lange, fijne afdronk.

Beschrijving

De grote man achter het succes van Clos Chaumont is de inmiddels beroemde Nederlander Kees van Leeuwen. Deze oenoloog, landbouwkundig ingenieur en professor aan de Universiteit van Bordeaux maakte furore bij het beroemde Château Cheval Blanc en is vanaf het begin adviseur geweest bij Clos Chaumont. Inmiddels heeft Van Leeuwen, wegens tijdgebrek, het stokje overgedragen aan niemand minder dan Hubert de Boüard van Château Angélus. Deze 2010 bewijst dat het niveau nog altijd stijgende is!

Domeininformatie

Toen het Château Clos Chaumont in 1990 door de Nederlander Pieter Verbeek gekocht werd, had het al sinds 50 jaar geen wijn meer geproduceerd. Dankzij de aankoop van percelen met oude wijnstokken en ook jonge aanplant werd het domein nieuw leven ingeblazen. De grote man achter het succes van Clos Chaumont is de inmiddels beroemde Nederlander Kees van Leeuwen, oenoloog, landbouwkundig ingenieur en professor aan de Universiteit van Bordeaux. Van Leeuwen, die furore maakte bij het beroemde Château Cheval Blanc waar hij nog altijd actief is, is vanaf het begin adviseur geweest bij Clos Chaumont. Inmiddels heeft Van Leeuwen, wegens tijdsgebrek, het stokje overgedragen aan niemand minder dan Hubert de Boüard van Château Angelus.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen