Caveau Quinard Perle de Rose 2009

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Caveau Quinard
€ 11,95 Incl. btw
Artikelnummer:
25057006
Soort wijn: mousserend
Land van herkomst: Frankrijk
Streek van herkomst: Bugey
Producent: Caveau Quinard
Druiven: gamay
Biologisch: ja
Oogstjaar: Geen jaargang
Onderscheidingen: Nee
Smaaktype: licht & fris
Alcoholpercentage: 8,5%
Inhoud: 0,75 liter
Direct na de machinale oogst gaan de rode druiven in de pers. Het druivensap blijft 24 uurbezinken en wordt van het depot gescheiden. Wat helder is gaat in een vat voor ongeveer   een maand bij een voortdurende koeling van rond de 13°C. De most gaat dan spontaan gisten zonder toevoeging van bijvoorbeeld suiker. Het is geen volledige gisting, want er wordt nietgewacht totdat alle natuurlijke suikers volledigzijn omgezet in alcohol. De wijn heeft dan 5 à 6% alcohol. Vervolgens wordt de wijn gefilterd en gaat in de fles met een kroonkurk. Vervolgens gaat het vergistingsproces door en worden bubbeltjes gevormd. Ook bij de botteling wordt niets toegevoegd. Dit proces duurt dan nog 2 maanden. De Perle de Rose is dan
klaar voor de laatste botteling en bevat dan 8% alcoho. In de kroonkurk wordt een gaatje gemaakt en de flessen worden geleegd in een tot 0° gekoeld vat. De wijn verblijft daarin gedurende een week. Daarna wordt de wijn twee keer gefilterd om de wijn goed helder en glanzend te krijgen. De kurk erop en de mousseline (het ijzeren kapje) en klaar is de Perle de Rose. Een mooie roze mousserende wijn met maar 8% alcohol. Een geur van frambozencrème en blauwe bosbessen komt je tegemoet als je de wijn drinkt. De kleur heeft wel iets weg van een roze snoepje. Wij advisren voor deze wijn een drinktemperatuur tussen de 5 en 7°C als aperitief of als dessertwijn. Een frambozencrème of een aardbeientaart krijgt een heel andere
dimensie in combinatie met deze wijn. De wijn is nu op dronk en dient jong gedronken te worden. Dus
hooguit 2 jaar bewaren.
De oude gamay wijnranken staan op klei-achtige zandsteengrond. Deze manier van wijnmaken is is gebaseerd op een volledig natuurlijk proces en is van origine de methode van de Cerdon wijnen. Net als de Bugey is de Cerdon een streek binnen de Ain. Inmiddels is de productie volledig biologisch.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen